Ook ik doe veelvuldig mee met het gebruik van plastic tassen. Ik heb er heel veel thuis liggen en elke keer als ik naar de supermarkt ga koop ik een plastic tas. Het is jammer van de 30 cent maar nog minder voor het milieu. Er schijnt namelijk in de Stille Oceaan een plastic ‘eiland’ te drijven te grote van Frankrijk, Spanje en Portugal bij elkaar. Dit is natuurlijk erg slecht voor het milieu maar het produceren van de plastic tassen is ook nog eens erg slecht. Tijd voor verandering!

Gelukkig krijgen de winkelketens ook door dat eco hip is en daar spelen ze dan op in door hippe eco tassen op de markt te brengen. Geen suffe linnen tassen die we kennen van vroeger maar juist hippe waar je mee gezien mag worden. Met mooie printjes, grappige quotes, of illustraties van designer tassen, je kunt het zo gek niet bedenken. Ook verschillende celebs werden al gespot met de eco tas zoals : Karl Lagerfeld, Alexa Chung en Jessica Biel.

Dus vergeet de suffe linnen tas van vroeger en ga voor de hippe varianten die betaalbaar en goed voor het milieu zijn. Hieronder zie je mijn favorieten vooral die van Ilovefashionnews.com (die nu uitverkocht zijn, maar ze komen terug) vind ik erg leuk. Binnenkort trouwens een filmpje online waarin ik laat zien hoe je zelf je eigen eco bag kan customizen!

eco-tassen