Voorjaarscollectie van Return to Sender in de winkel

Waarschijnlijk al wel bekend bij de meeste Hema gangers het voorjaarscollectie van Return to Sender ligt weer in de winkel. Ik was laatst in de Hema en werd weer blij verrast door de vrolijke collectie.

Stichting Return to Sender is een initiatief van Katja Schuurman en Tessa Vos en staat voor mooie, bijzondere producten met een goed verhaal. Tegelijkertijd biedt Return to Sender een bijzondere manier om bij te dragen aan duurzame ontwikkeling in de armste gebieden van de wereld. Samen met Maarten van Huijstee richtten Katja en Tessa de Stichting in 2006 op.

De producten worden ontworpen door designers van de Hema en deze worden dan gemaakt door kansarme bevolkingsgroepen, dus achter elk product zit een heel goed verhaal. Naast dat je bij het kopen van een product het goede doel steunt, is de collectie oprecht leuk en hip! Ik heb laatst de tashanger gekocht en deze heeft mijn tas flink opgevrolijkt. Deze tashanger is gemaakt door de mensen van Amacoração, een groep samenwerkende vrouwen in de favelas van Recife in Brazilië. Door het verdienen van geld hebben deze vrouwen een beter leven gekregen en kunnen ze zichzelf onderhouden. Maar naast de tashanger heb je meer producten in het voorjaarscollectie, hier een impressie:

return-to-sender