Leuke dingen doen: Zelf kleding ontwerpen en maken

Heb je net dat ene mooie jurkje gezien maar is het jurkje veel te duur? Waarom zou je zelf niet het jurkje maken? Oke, misschien is niet iedereen even handig met patronen, spelden en naaimachines, maar gelukkig heb je nu speciale workshops waarin je leert zelf kleding te ontwerpen en te maken!

Mij lijkt echt super gaaf om zelf kleding te ontwerpen en te maken. Ik kan aardig overweg met een naaimachine en een kussenhoes is  voor mij best te doen. Maar een jurkje zelf fabriceren is net een stapje te ver. Dus mij lijkt het super leuk om zelf te leren ontwerpen en daarna je eigen ontwerp zelf in elkaar te naaien. Dit kun je op verschillende plekken in Nederland doen en daarom heb ik webadressen gezocht waar je cursussen kunt volgen:

Jolijt

http://www.jolijt.nl

Cursus mode maken

http://www.cursusmodemaken.nl

Angé Couture

http://www.ange-couture.nl

Fafanana Workshops

http://www.fafanana.nl

9 Comments on Leuke dingen doen: Zelf kleding ontwerpen en maken

 1. Chayenne F
  21 april 2010 at 16:42 (12 jaar ago)

  heel handig!

 2. .,mkjhgj
  11 oktober 2010 at 20:59 (12 jaar ago)

  jhgf

 3. Lin
  2 februari 2011 at 15:12 (11 jaar ago)

  Je hebt ook een thuis studie zelf kleding maken! Heb ik een aantal jaar geleden gevold, had wel wat ervaring maar is toch wel verfrissend en vol met handige basis technieken!
  Waar ik ook wel het e.e.a van geleerd heb is kleding die je toch weg gaat doen uit elkaar halen, en evt over trekken op patroon papier..Heb je in ieder geval de goede maat en een mooie basis!
  http://www.studieplan.nl/kiesjehobby/uiterlijke_verzorging/zelf_mode_maken.html

 4. safa
  21 december 2011 at 14:48 (10 jaar ago)

  deze shaal kan e ooktuisdoen maar e wat z zij ter een groot tihert

 5. Lauredana
  3 maart 2012 at 22:36 (10 jaar ago)

  Je moet zeker met 2 , zijn om dat spel te doen dus je pakt 2 stoelen en 1 tegespeler zit op de stoel en de andere zit in de keuken een vies ding te pakken en je laat het proefen , ruiken , voelen het maakt niet uit wat het is super leuk en je kunt et ook me meerdere spelen het is super leuk ik speel het ook nog met vrienden en vriendinnen ma je moe wel zorgen dat het super super vies !!