Leuke dingen doen: voor 1 dag model

Wacht jij al jaren op de dag dat je ontdekt wordt als model? Mocht dat nog steeds niet gelukt zijn, misschien is dan 1 dag een model zijn iets voor jou? Dit kan op steeds meer plekken in Nederland en is echt heel leuk om te doen. Je kunt dit natuurlijk alleen doen, maar misschien vind je het wel leuk om met je beste vriendin te doen. Of misschien leuk voor een vrijgezellenfeestje…

Ongeveer twee jaar geleden heb ik een fotoshoot gedaan in Amsterdam. Het leek me leuk om wat modellenwerk te gaan doen, maar wat me vooral leuk leek, was een fotoshoot met de bijbehorende make up. Ik heb een fotoshoot bij de Casting studio gedaan, en je krijgt hier dan meteen een inschrijving zodat je eventueel ook echte opdrachten kan gaan doen. Ik moest mijn eigen kleding meenemen, sowieso twee kledingsetjes. Van te voren kreeg ik te horen welke kleur achtergrond de foto zou krijgen zodat je daar de kleding op aan kan passen. Daar aangekomen ging je als eerste je kleding aandoen, zodat de make up daar op aan gepast kon worden. De make up werd gedaan door een echte visagist en deze gaf ook wat tips&trucs wat natuurlijk heel leuk is. Daarna ging ik de eerste foto shoot doen. Ook de fotograaf was een professional en het was de bedoeling dat je leuk ging poseren. Wat me opviel was dat ik niet heel veel aanwijzingen kreeg, en niet zozeer omdat ik een natuurtalent was hoor, maar meer volgens mij had ze haast.  Jammer want je betaald er toch wel geld voor, en je hoopt natuurlijk op mooie foto’s. Na ook de tweede fotoshoot te hebben gedaan, krijg je een cd mee, met daarop de foto’s. Jammer was dat foto’s erg overbelicht waren, dat was echt een minpunt. Verder wel een super leuke ervaring en echt leuk om een keer mee te maken!

De Casting studio zou ik niet zo snel aanraden, gezien de foto’s overbelicht waren en het ontbreken van aanwijzingen. Maar gelukkig kun je tegenwoordig op veel plekken fotoshoots doen, en ik heb paar voor je uitgekozen. Mocht er nou niets voor je in de buurt zitten, gewoon even googlen!

fotoshoot

Dynamic Events
Sluispolderweg 15
1505 HJ Zaandam
http://www.voor1dagmodel.nl

Model4aday
Zesde Vogelstraat 17
1022 XE Amsterdam
http://www.model4aday.nl

Kapsalon Hair & Beauty
Hoofdstraat 40
9356 AX Tolbert
http://www.hair-beautytolbert.nl

Fotostudio87
Argonweg 22
1362AA Almere
http://www.fotostudio87.nl

69 Comments on Leuke dingen doen: voor 1 dag model

 1. Tin
  10 maart 2010 at 17:02 (13 jaar ago)

  Wat leuk! Mooie foto’s!
  x

 2. Anne
  10 maart 2010 at 17:34 (13 jaar ago)

  Heel leuk idee! En de foto’s zijn idd heel mooi 😀

 3. nani
  13 juli 2011 at 17:14 (12 jaar ago)

  echt leukk.. ik hoef me nooit meer te vervelen 😀 :D:D:D:D:D:D

 4. anneke
  22 juli 2012 at 15:19 (11 jaar ago)

  ik ben al professioneel model hoor doe niet zo stoer met je nep modellen ideeen dat is echt helemaal niet cool fzeuu! greetz

 5. Anneke t nep model
  6 augustus 2013 at 14:17 (10 jaar ago)

  Rt je kont Anneke, Anneke is geen naam voor een model gadverdamme