Kledingtips voor een ‘peerfiguur’

Vorige week kon je op mijn blog al ‘kledingtips voor een zandloperfiguur‘ lezen. Het leek mij namelijk wel heel leuk en informatief om jullie kledingtips te gaan geven. Bij deze tips kijk ik niet zo zeer naar een stijl maar meer naar de verschillende ‘figuren’. Elke vrouw heeft namelijk een ander soort figuur en je kunt allerlei trucjes toepassen om je lichaamsvorm op het meest voordelig uit te laten komen. De verschillende figuren die ik nog ga ‘behandelen’ in dit vaste item zijn: peer, appel, driehoek, en rechthoekfiguur. Vandaag geef ik jullie tips voor meiden/vrouwen met een peerfiguur…

Vrouwen met een peerfiguur hebben vaak een kleine tot middelgrote bouw, hebben vaan smalle schouders die sowieso smaller zijn dan de heupen, vaak niet hele grote borsten, een smalle taille, vaak vrij brede heupen en soms wat vollere benen. Vaak hebben vrouwen met een peervorm hele mooie vrouwelijk rondingen, super mooi! Beyonce heeft bijvoorbeeld ook een peerfiguur…

Ook bij dit figuur geldt dat je verschillende trucjes kan toepassen om je figuur nog beter uit te laten komen. Je kunt bepaalde kledingstukken kiezen die ervoor zorgen dat je lichaamsvorm meer in ‘balans’ is. Ook bij dit figuur geldt dat het nergens voor nodig is om je lichaam te verstoppen onder vormloze kleding. Hieronder vind je voorbeelden van kledingstukken die jou goed staan!

1) De jas hierboven staat iemand met een peervorm goed, gezien de schouders er vrij breed uitzien. Dat komt o.a. doordat het ‘gepoft’ is bij de schouders. Gelukkig is dit nu ook hartstikke hip en ik heb een hoop jassen gezien die dit ook hebben. 2) Kies een singlet met brede banden, die laten je schouders er breder uitzien. 3) Kies een blazer met schoudervulling, ook die zie je nu genoeg in de winkels. Heel veel ‘boyfriend’ blazers hebben vaak vulling bij de schouders en deze past qua pasvorm ook goed bij een peerfiguur. 4) Kies voor horizontale streepjes of een drukke print. Dit laat je bovenlichaam er breder uitzien!

Ten slotte heb ik nog wat tips voor jullie…

 • Kies voor kleding die je bovenlichaam optisch iets breder laat lijken, kies bijvoorbeeld een colbert met wat vulling bij de schouders.
 • Ook kan een brede hals, bijvoorbeeld een boothals, je bovenlichaam optisch groter later lijken.
 • Leg de nadruk op de bovenkant door bijvoorbeeld een blouse of top te kiezen met een leuke print
 • Qua onderkant kun je veel dingen hebben, een strakke jeans kan prima maar ook een broek met een klein beetje wijduitlopende pijpen staat je prachtig!
 • Heb je toch vrij volle benen en vind je dit zelf niet zo mooi? Kies dan voor een donkere broek en draag hier een lichte top boven. Dit zorgt ervoor dat je benen wat slanker lijken en je bovenlichaam wat ‘voller’ lijkt.
 • Kies een broek/rok met een smalle band. Kijk ook uit voor veel zakken en ditjes en datjes aan de bovenkant, dit kan je heupen namelijk heel erg benadrukken.
 • Wanneer je vrij brede heupen hebt kun je ook beter geen hele brede riem dragen.
 • Kies een top met horizontale strepen, dit laat je bovenlichaam er wat breder uitzien. Zorg er wel voor dat deze top niet heel lang is en over je heupen valt want dan kan het juist weer in je ‘nadeel’ werken.
 • Ga voor hoge hakken, dit laat je benen langer en slanker lijken!

Uiteraard hoop ik dat jullie wat aan deze tips hebben! Volgende week kunnen jullie alles lezen over de ‘appelfiguur’…


103 Comments on Kledingtips voor een ‘peerfiguur’

 1. Hanna
  1 maart 2012 at 15:04 (11 jaar ago)

  Die blazer vind ik echt heel mooi! Waar is die van?
  xoxo

 2. Esmay
  1 maart 2012 at 15:11 (11 jaar ago)

  Handig artikel! Maar ik weet wel dat ik geen peer ben.
  Ben benieuwd naar de andere figuren!

 3. Joany
  1 maart 2012 at 16:16 (11 jaar ago)

  Wat een handig artikel. Die trenchcoat is echt heel mooi, superleuk ook de kraag 🙂

 4. Ellemijn
  1 maart 2012 at 16:55 (11 jaar ago)

  Jah inderdaad die blazer is super mooi! Vooral die kleur?
  Waar is die van?

  • Sanne van Huis
   1 maart 2012 at 17:00 (11 jaar ago)

   Die is van Topshop 🙂

   • Bo.
    1 maart 2012 at 17:17 (11 jaar ago)

    Weet je toevallig hoe duur die is?

    • Sanne van Huis
     3 maart 2012 at 00:00 (11 jaar ago)

     Die kost £65,- 🙂

 5. Floor
  1 maart 2012 at 17:19 (11 jaar ago)

  A-lijn jurkjes doen het ook altijd goed als je een peer figuur hebt!

 6. Martine
  1 maart 2012 at 18:07 (11 jaar ago)

  Leuke post!
  x Martine

 7. Cynthiiaa
  1 maart 2012 at 18:19 (11 jaar ago)

  Mooie kledingstukken heb je uitgekozen, vooral de jas! Goede tips, true, hakken maken je slanker, love them. 🙂

 8. Helmi
  1 maart 2012 at 18:36 (11 jaar ago)

  Leuk artikel weer! Ben benieuwd naar de tips voor het volgende figuur 🙂

 9. CherriesBeauty
  1 maart 2012 at 18:43 (11 jaar ago)

  Super handig weer! Was zelf vorige week al aan de beurt met het zandloper figuur 🙂

 10. Samantha
  1 maart 2012 at 19:08 (11 jaar ago)

  Handig! Ik heb alleen geen peerfiguur, haha.

 11. Marieke
  1 maart 2012 at 20:00 (11 jaar ago)

  Supergoede tips! Ik ben echt een peer, en dit zijn zeker tips waar ik wat mee kan. Een aantal kledingstukken heb ik al, wel zo handig.
  Wat ik vaak draag, is een strak zwart rokje dat alleen (dikke brede) heupen en bovenbenen bedekt en dat dan slanker doet lijken. Vrolijke top erop en hakken eronder.

 12. Nannick
  1 maart 2012 at 21:20 (11 jaar ago)

  Leuk en erg handig artikel 😉

 13. Lisa
  2 maart 2012 at 03:14 (11 jaar ago)

  Leuk artikel! 🙂 Heb ook al eens iets gelezen over een hourglass bodytype dus hopelijk kan je daar ook eens ooit over schrijven? ^_^

  • Sanne van Huis
   2 maart 2012 at 11:38 (11 jaar ago)

   Vorige week al gedaan 🙂

   • Lisa
    3 maart 2012 at 04:24 (11 jaar ago)

    Ah, heb het gezien, ook een reactie achtergelaten, had het waarschijnlijk gemist (heb het ook druk laatste tijd, haha). Bedankt voor de info 🙂

 14. Ruth
  2 maart 2012 at 10:21 (11 jaar ago)

  Leuk artikel weer 🙂 Zoals ik bij het vorige artikel zei, ik kan echt overal meeshoppen ^^ Dat singlet (jurkje?) vind ik heel erg leuk!

 15. Vera
  2 maart 2012 at 12:54 (11 jaar ago)

  Handig artikel 🙂

 16. Patricia
  3 maart 2012 at 10:19 (11 jaar ago)

  Tip: Bij de kleding meteen de winkel en prijs erbij te zetten hoef je niet alles te herhalen!
  Ik ben benieuwd naar de Apple tips ook nog extra tips voor kleine dames lengte +- 1.59 cm

 17. Valerie
  4 maart 2012 at 01:41 (11 jaar ago)

  ik heb een beetje een vreemd figuur; mijn heupen & schouders zijn onge even breed, dus dan zou je denken dat ik een zandloper ben.. maar ik heb nauwelijks borsten en wel vrij veel bil&dij..
  wat voor kleren kan ik dan het best dragen?
  want als ik voor schoudervullingen enz ga lijk ik juist van boven weer vrij breed=(

  en 2e ding, die top (nr 2) is echt super leuk! maar accentueert dat knalrode niet juist de heupen en benen enz?

  • Denise
   5 maart 2012 at 20:32 (11 jaar ago)

   Ja opzich heb ik dit ook. Ik heb brede schouders niet overdreven maar in vergelijking met mijn taille is het een verschil. Verder heb ik brede heupen en flinke bovenbenen. Ik baal er echt van want ik zie zoveel meisjes en bloggers gewoon met een broek en top. En je kan daar ook eindeloos met combineren, maar ik kan dat niet dragen. Als ik een broek aanheb moet ik altijd tuniekjes, lange topjes dragen omdat het anders geen gezicht is met mijn bovenbenen. Ook moet ik altijd mijn bil bedekken omdat die echt uit proportie is. Ik kan zelfs lange vesten niet eens dicht doen omdat het er gewoon uitspringt en te strak word. Ik ben klein en heb geen cup C en dat valt gewoon op. Als ik grotere borsten had zou mijn lichaam in proportie zijn. Afijn ik heb een moeilijk figuur en vind het gewoon jammer dat ik geen “normale” kleding combinaties kan dragen. Tot nu toe ben ik niemand tegengekomen die mijn probleem heeft en mijn vriendinnen hebben makkelijk praten met hun makkelijke lichamen :(. Ik vraag mij af hoe Kim Kardashian het voor elkaar krijgt. Want zij is ook vol, maar haar bovenbenen zijn wel slank? Ik wil dat ook… weet iemand of ik dit alsnog kan bereiken door te trainen? Mijn spieren zijn ook gewoon slap, ik moet echt “strak” worden

  • Magdaleen
   14 maart 2012 at 22:38 (11 jaar ago)

   Ik denk dat je een ‘recht figuur of H figuur’ hebt. Dit betekend dat je weinig ‘rondingen’ hebt.

   Het H-Type
   Het H-Type wordt ook wel het rechte figuur genoemd. Dit figuur is te herkennen aan de volgende punten:
   Schouders zijn even breed als de heupen of iets breder.
   Geen duidelijke taille.
   Gemiddelde tot volle boezem.
   Plat zitvlak.
   Slanke benen.
   Tips: (van http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/mode/42117-welke-figuren-zijn-er-en-welke-kleding-staat-daar-bij.html)

   -Vaak heeft een H-Type baad bij kleding die het lichaam lijkt te verlengen. Kleding die dit doet is onder andere een shirt met een v-hals, een lang shirt met een riem en rechte, smalle heupbroeken.
   -Lange jassen met ceintuurs, wikkeltops en wikkeljurken doen het goed bij het H-Type.
   -Bij smalle heupen staan alle prints.
   -Draag geen schoudervulling en andere dingen die je schouders verbreden.

 18. Magdaleen
  14 maart 2012 at 22:32 (11 jaar ago)

  Wat ook een tip is: draag mouwen en geen halter topjes.
  Dit omdat optisch je zo breed bent als de rand van de mouw. Probeer het maar: trek een shirt aan met mouwen verberg de mouwen en vergelijk dit met als de mouwen niet verborgen zijn!

 19. Samantha
  21 juli 2014 at 17:37 (9 jaar ago)

  Ik weet niet precies wat voor soort figuur ik heb, ik heb namelijk brede heupen, brede benen, dunne taile, brede schouders, en geen grote borsten.