Een lekkere Bananencake

Het verbaasde mij eigenlijk dat ik nog niet eerder een recept van een bananenbrood/cake had geplaatst op mijn blog. Ik maak dit namelijk af en toe en ik had nu weer bananen in de kast liggen die nog nét niet zelf de kast uit kwamen wandelen. Zonde om weg te gooien en een bananencake, zo noem ik het omdat ik het meer hier op vind lijken, is zo gemaakt. Hieronder kun je mijn recept lezen zonder geraffineerde suiker maar er zit natuurlijk wel veel fruitsuikers in, dus of het echt heel gezond is? Lekker is het in ieder geval wel!

bananenbrood

Wat heb je nodig:

 • 4 (hele) rijpe bananen
 • 4 eieren
 • 2 flinke eetlepels dadelsiroop
 • 25 gram roomboter
 • 1 flinke theelepel vanille aroma
 • 1 flinke theelepel citroensap
 • 250 gram volkorenmeel
 • half zakje bakpoeder
 • 1 theelepel kaneel

Warm je oven voor op 165 graden (ik heb een heteluchtoven). Prak de bananen tot een smeuïg papje. Voeg hier vervolgens alle natte ingrediënten één voor één aan toe. De roomboter smelt ik altijd eventjes omdat dit wat makkelijker mengt. Met een garde roer ik alles goed door en vervolgens voeg ik de droge ingrediënten toe, de bloem, kaneel en de bakpoeder. Ik roer het mengsel nog even heel goed door en je beslag is alweer klaar. In je beslag kun je ook nog stukjes pure chocolade doen (erg lekker!) of bijvoorbeeld nootjes of blauwe bessen.

Vervolgens vet je een bakblik in, je doet het beslag erin en je zet de bananencake voor ongeveer 50 minuten in de oven. Na de baktijd hoort de cake flink in volume toegenomen zijn en heeft het een mooi bruin korstje. Eet smakelijk!

2 Comments on Een lekkere Bananencake

 1. Bethany Nguyen
  22 juli 2020 at 08:56 (2 maanden ago)

  Hi! I’m a French Single Mom living in Charlotte, I found your article to be soooo Usefull!

  Beantwoorden
 2. Jaelynn Hernandez
  5 augustus 2020 at 01:44 (2 maanden ago)

  I have had wrinkles since I was in my mid-30s. They drive me insane because I feel like I look older than I am. I decided to try Lifecell. I¡¯ve been using it for about a month and have seen little to no improvement so far, but I will continue to use it to see if it will make a difference in the future.

  Beantwoorden

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Comment *