Recept: Mueslikoeken zonder suiker!

mus1

Ik ben een enorme zoetekauw, ik hou van koekjes, cupcakes en chocolade. Meerdere pogingen heb ik ondernomen om een periode geen suiker te eten, helaas is dit altijd mislukt. Inmiddels is het mij wel gelukt om wat te minderen met suiker en dat vind ik dan ook een prima middenweg. Zo drink ik tegenwoordig mijn thee zonder suiker, maak ik ‘s ochtends mijn havermout iets zoeter door er bijv. blauwe bessen aan toe te voegen en bak ik soms koekjes zonder geraffineerde suikers. Mijn mueslikoeken zijn favoriet en daarom heb ik vandaag voor jullie het recept van deze heerlijke guilt free koekjes…

Wat heb je nodig? (voor ongeveer 10 stuks)

  • 150 gram dadels
  • 130 gram havermout
  • 80 gram elite haver
  • 2 eetlepels gemalen kokos
  • 50 ml honing
  • 3 eetlepels water
  • 2 eetlepels (kokos)olie
  • verder heb je bakpapier, een oven en een ovenschaal nodig

mus6

Voordat het in de oven gaat…

En dan aan de slag…

Verwarm de oven voor op 175 graden. Haal de pitten uit de dadels en controleer ook even of er geen beestjes inzitten. Vervolgens pureer je de dadels in een keukenmachine met 3 eetlepels water. Hak de nootjes van de elite Haver fijn, bijvoorbeeld met een mes of een keukenmachine. De nootjes mogen redelijk grof blijven, zo proef je de nootjes lekker terug in de koekjes. Doe de 50 ml honing even kort in de magnetron, zo dat het iets vloeibaarder wordt. Daarna voeg je alle ingrediƫnten toe aan de dadels, dus de elite haver, havermout, gemalen kokos, honing en de olie. Gebruik je kokosvet, smelt deze dan eerst even in de magnetron. Meng alles goed door elkaar en doe vervolgens de havermout massa in een met bakpapier beklede ovenschaal en druk heel goed aan. Schuif de ovenschaal in de oven voor ongeveer 25 minuten. Snij er direct koekjes van, het is nu namelijk nog zacht en na ongeveer een half uur worden de koekjes lekker knapperig.

mus4

Na 25 minuten in de oven

Deze koekjes zijn lekker als tussendoortje maar ook heel geschikt als ontbijt. Brokkel de koekjes in kleine stukjes en roer het door je yoghurt, heerlijk! De muelslikoeken kun je heel goed bewaren door ze in een luchtdichte trommel of zakje te doen, zo kan je wel 4-5 dagen genieten van je koekjes. Eet smakelijk!

 

Dit vind je vast ook leuk...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Comment *