8 x simpele ideeën voor je interieur

8 x simpele ideeën voor je interieur

Nu de dagen weer korter worden en de temperaturen beginnen te dalen, wordt het tijd om je huis weer een beetje gezelliger te maken. Je brengt immers in het najaar toch meer tijd door binnenshuis en dan is het wel zo leuk als je huis er knus uitziet. En vaak hoef je helemaal geen grootse veranderingen aan te brengen, met hele kleine aanpassingen kun je al snel een ruimte een stuk aangenamer maken. Daarom heb ik voor jullie wat collages gemaakt en de nodige tips verzameld zodat je hopelijk wat inspiratie krijgt…

int1

Dat je Washi tape niet alleen kunt gebruiken voor bijvoorbeeld het versieren van je schriften en of cadeautjes dat bewijzen de afbeeldingen hierboven wel. Washi tape kun je heel goed gebruiken om je muren mee te versieren. Het leuke is dat het niet veel tijd en geld kost maar het geeft een ruimte meteen wat meer kleur zonder dat hier verf aan te pas hoeft te komen. Deze leuke gekleurde tape kun je tegenwoordig vanwege de populariteit op veel plekken kopen, bijvoorbeeld bij Hema, Action en Xenos.

int2

Quotes zie je de afgelopen jaren steeds vaker opduiken, niet alleen op blogs, Tumblr of Instagram maar ook in het interieur. Ik vind deze trend heel leuk en ook in mijn huis staan de nodige lijstjes met daarin mooie quotes. Je kunt zelf heel makkelijk via het internet quotes vinden om deze vervolgens uit te printen en in te lijsten. Of ga bijvoorbeeld met een canvas en wat verf in de weer en maak je eigen kunstwerken. Laatst plaatste ik al een artikel met allerlei leuke quotes die je kunt gebruiken om uit te printen, klik hier als je deze blogpost hebt gemist.

int3

Breng wat meer kleur in je interieur door papieren pompoms op te hangen. Deze kun je kant en klaar kopen of je maakt ze zelf. Je kunt ze o.a. kopen bij Buiten de lijntjes of Joy en co. En wil je zelf creatief aan de slag, klik dan hier. Ik ben van plan om binnenkort wat exemplaren te gaan maken, ook mijn interieur kan nog wel wat meer kleur gebruiken.

int4

Zelf een leuke tafel of kastje maken is tegenwoordig niet zo heel moeilijk meer. Je koopt bijvoorbeeld een palette of een groente kistje (bijv. via Marktplaats), je plaatst er zwenkwielen onder en je tafel of kastje is klaar! Ik zag laatst super leuke wielen bij de Hema voor slechts €8,95 en nog een tientje erbij voor een palette of kistje en je hebt voor minder dan 20 Euro een super leuke tafel of kastje.

int5

De kistjes trend, zo noem ik het maar even voor het gemak is ideaal voor mensen met niet zoveel ruimte. Heb je bijvoorbeeld geen plek voor een kast maar vind je het wel leuk om je kamer wat meer aan te kleden met accessoires, dan bieden kleine kistjes die je aan de muur kunt hangen een uitkomst. Je kunt ze kopen via Bloomingville, al zijn deze niet heel betaalbaar maar gelukkig hebben winkels zoals Hema en Xenos ze ook in het assortiment. Het leuke is ook nog dat je met een likje verf, behang of plakpapier er nog een persoonlijk tintje aan kunt geven zodat de kistjes helemaal in je interieur passen…

int11

Mede door Instagram zijn Polaroid foto’s weer helemaal terug van weggeweest. Je hebt veel verschillende sites waar je je Instagram foto’s kunt laten uitprinten, bijvoorbeeld bij Printagreat.com. Uiteraard kun je ook echte Polaroid foto’s schieten. Deze foto’s kun je dan in een fotoboekje doen maar eigenlijk zijn ze veel leuker voor aan de muur. Hang ze bijvoorbeeld in de vorm van een hartje, dit is helemaal niet duur maar geeft een super leuk en persoonlijk effect aan je kamer.

int7

Saaie snoeren maken plaats voor leuke gekleurde stoffen snoeren, ze zijn geïnspireerd door strijkijzersnoeren en geven je lampen meteen wat extra’s. Deze kabels kun je volgens mij o.a kopen bij Hema en sowieso bij Snoerboer.nl.

int8

De ombre trend is ook alweer een tijdje gaande en nog steeds vind ik het super tof! Zo kun je je muren voorzien van een ombre effect, wat waarschijnlijk nog redelijk lastig is maar je kunt ook bijvoorbeeld aan een simpel ladenkastje een ombre effect geven. Het enige wat je hier  voor nodig hebt is: een blanco kastje, schuurpapier, gekleurde en witte verf, wat kwasten en een rolletje en je kunt direct aan de slag…

Maar waar ik tegenwoordig echt verliefd op ben, zijn de replica’s van de Charles Eames DSW, DAW, DSR en DAR serie. De moderne Eames stoel kan op zichzelf een interieur volledig laten opleven. Met de simpele maar effectieve lijnen en het frame van esdoornhout kan zo’n stoel moeiteloos een blijvende indruk achterlaten.

Hopelijk vonden jullie dit artikel inspirerend en wie weet volgt er nog een deel 2. Welke van de bovenstaande tips vind jij de leukste?