Simpel recept: heerlijke kokosmakronen

Simpel recept: heerlijke kokosmakronen

kokos1

Naast bloggen is bakken ook een grote hobby van mij. Ik vind het super leuk om verschillende dingen te bakken en nog leuker vind ik het uitproberen van nieuwe recepten. Ik zag op de site van de AH een simpel recept voor ‘Kokosmakronen’. Dit lekkere zoete koekje is super makkelijk en snel te maken en het leek mij daarom leuk om dit recept met jullie te delen…

kokos3

  1. Voor deze lekkere koekjes heb je helemaal niet veel ingrediënten nodig. 4 Eieren waarvan je alleen het eiwit gebruikt, 150 gram gemalen kokos (die van Conimex is erg lekker), 150 gram suiker en 12 blokjes (pure) chocolade.
  2. Je verwarmt je oven voor op 170 graden, daarna splits je de eieren en het eigeel moet je dus niet gebruiken. Vervolgens voeg je het suiker en kokos toe en je mengt dit alles met een houten lepel.
  3. Na ongeveer een minuut goed roeren moet het er ongeveer zo uitzien.
  4. Daarna pak je twee lepels en maak je kleine hoopjes met het ‘beslag’ op een met bakpapier beklede bakplaat, ik maakte 8 redelijk grote hoopjes.
  5. Na 20 minuten in een oven van 170 graden is dit het resultaat. Laat de koekjes goed afkoelen, dit is namelijk het lekkerst.
  6. Nadat de koekjes bijna zijn afgekoeld liet ik wat pure chocolade in een pannetje (met dikke bodem) smelten. Dit zou je uiteraard ook ‘Au bain-marie’ kunnen doen, ik vind in een pannetje alleen wat makkelijker en sneller gaan.
  7. Hmmm lekker!
  8. Vervolgens maakte ik met een lepel chocolade sliertjes over de koekjes. Nu nog even een kwartiertje wachten zodat het chocolade kan stollen en dan smullen maar!

kokos4

En dit zijn ze dan, de kokosmakronen met pure chocolade! Het zijn echt hele lekkere koekjes, wel heel machtig en zoet maar heerlijk voor bij de thee…