Neutral Face Care lijn

Neutral Face Care lijn

Het is vast niet de eerste keer dat je een review voorbij ziet komen van de Neutral Face Care lijn, toch wou ik ook nog aandacht schenken aan deze nieuwe huidverzorgingsproducten van Neutral. Gezien huidverzorging nogal persoonlijk is, is het altijd handig om meerdere meningen te lezen, toch? Ik heb in ieder geval de Neutral Face Care lijn uitgebreid getest en ik zou jullie eerst wat meer algemene info geven over deze nieuwe producten…

Neutral introduceert Face Care: een complete gezichtsverzorgingslijn met 0% parfum, kleurstoffen, parabenen en andere onnodige ingrediënten. Deze lijn bestaat uit vier reinigings- en verzorgingsproducten die de kans op huidirritatie verminderen. Alles wat je gezicht nodig heeft en verder niets. 

Ik heb een gevoelige en daarnaast droge huid. Producten die ik voor mijn huid gebruik kies ik nauwkeurig uit. Gebruik ik namelijk producten met bijvoorbeeld veel parfum en alcohol dan is de kans groot dat mijn huid gaat jeuken en trekken. Deze producten van Neutral lijken dus op mijn lijf geschreven, maar zijn ze echt zo fijn?

De lijn bestaat uit een viertal producten, namelijk: Neutral Make-up Remover Wipes, Neutral Face Cream, Neutral Skin Tonic en Neutral Face Wash. De producten vind ik er qua verpakking best aantrekkelijk uitzien, simpel, duidelijk en past wat mij betreft goed bij wat Neutral wil uitstralen.

De Neutral Make-up Remover Wipes zitten in een mooie verpakking met een plastic dekseltje, handig want zo drogen je doekjes niet snel uit. Ik heb het vaak niet zo op make-up remover doekjes, vaak vind ik ze hard aanvoelen op mijn huid en achteraf voelt mijn huid prikkend en trekkend aan…

De Wipes bevatten hydraterende bestanddelen die de huid reinigt van onzuiverheden en make-up. Inmiddels is mijn pakje Make-Up Remover Wipes helemaal op, ik vind ze namelijk super fijn en ideaal voor momenten wanneer je even snel je gezicht wilt schoonmaken. De doekjes voelen zacht aan op mijn huid, reinigen goed en achteraf voelt mijn huid schoon aan zonder een vervelend trekkend gevoel.

Neutral Face Care Make-up Remover Wipes €5,49 (25 stuks)

Mijn droge huid heeft veel ‘voeding’ nodig en ik was dus heel benieuwd naar de Neutral Face Cream. Ook deze is vrij van o.a. parfum & parabenen en is dus heel basic. De crème zit verpakt in een handige pompflacon, dit vind ik zeer hygiënisch en doseert daarnaast ook nog eens heel fijn. Twee kleine pompjes zijn voldoende om mijn gezicht + hals in te smeren.

Dit product bevat o.a vitamine E en voedt de huid en dankzij de toegevoegde glycerine is het product ook geschikt voor de droge huid. De crème voelt lekker zacht aan, smeert goed uit en mijn huid wordt zeker gevoed. Ik heb deze crème de laatste tijd dagelijks gebruikt en in de ochtend aangebracht. Het is een hele basic “dagcreme” die doet wat die moet doen maar verwacht geen wondermiddel. Ik denk dat deze crème vooral heel geschikt zou zijn voor meiden met een normale niet al te complexe huid. Voor een droge huid vind ik de crème (persoonlijk) toch net niet goed genoeg en gebruik ik toch liever mijn Embryolisse lait-crème concentré.

Neutral Face Care Face Cream €11,99 (50 ml)

Ik ben toch altijd een beetje huiverig voor het woord tonic, mijn huid gaat bij het woord vaak al spontaan kriebelen en trekken. Toch was ik ook nieuwsgierig naar de Neutral Skin Tonic en uiteraard heb ik dit product ook getest. De tonic zit in een mooie maar vooral handige verpakking. Bovenop de fles zit namelijk een handige dosseerdop, dit is hygiënisch en werkt lekker snel.

De skin tonic bevat geen alcohol en dat vind ik meteen al een groot voordeel! Het bevat wel allantoïne en pro-vitamine B5 en voedt de huid, klinkt goed. Ik gebruik de tonic altijd na het reinigen van mijn huid, bijvoorbeeld na de Face Wash om echt de laatste restjes viezigheid te verwijderen. Ik ben toch aangenaam verrast door dit product, mijn huid voelt na gebruik heerlijk schoon en het voelt totaal niet trekkerig aan. Twee tot drie pompjes op een wattenschijfje zijn voldoende om je gehele gezicht te reinigen.

Neutral Face Care Skin Tonic €8,99 (150 ml)

Dan hebben we tenslotte ook nog de Neutral Face Wash. Dit product zit in een mooie verpakking met handige pompflacon.  Deze fles staat onder de douche en is een vast onderdeel geworden in mijn dagelijkse douche routine. In de fles zit een foam substantie en vaak vind ik schuimende reinigingsproducten vrij agressief dus ook naar dit product was ik erg benieuwd…

De Face Wash reinigt op een milde wijze de poriën van crème, make-up en onzuiverheden. De Face Wash bevat o.a. glycerine die helpt de huid te beschermen tegen irritaties. Ik heb deze foam een aantal weken getest en eigenlijk bevalt die best wel goed. Mijn huid voelt na gebruik zacht en schoon aan maar ook een klein beetje trekkerig. Na het gebruik heb ik dus wel altijd heel veel zin om mijn huid te voorzien van een flinke laag crème. En er is nog een klein nadeeltje, namelijk de geur. In tegenstelling tot de andere drie producten heeft de Face Wash een nogal bijzondere geur. De geur is een beetje zurig, niet heel overheersend maar ik ruik het toch wel iedere keer.

Neutral Face Care Face Wash €9,99 (150 ml)

De producten van de Neutral Face Care lijn liggen nu in de winkels en zijn verkrijgbaar bij de drogist en supermarkt. Ik ben eigenlijk aangenaam verrast door deze producten en mijn persoonlijke favorieten zijn toch wel de Make-Up Remover Wipes en de Skin Tonic.