Mode ABC: Alle zomer trends van 2010 op een rij

Voor komende zomer 2010 heb ik weer een mode ABC gemaakt. Er zijn dit seizoen zoveel nieuwe trends, maar ook terugkerende trends, dat ik gewoon nog één heb gemaakt. Met deze handige mode ABC zie je binnen no time welke items komende zomer een must have zijn. Misschien heb je het nog in je kast liggen? Maar misschien wil je wel helemaal een nieuwe garderobe? Met behulp van deze mode ABC gaat dat vast lukken!

Ankers

Overal waar je kijkt zie je ankertjes. Op shirts, aan armbandjes, op sjaaltjes noem maar op!

A

Van links naar Rechts: H&M, RiverIsland, Topshop, Accessorize

Brillen

Of je nou min, plus of misschien wel helemaal geen afwijking hebt aan je ogen? De bril is helemaal een hip accessoire geworden. In het verleden wou niemand een opvallende bril, dat is tegenwoordig wel anders. Hoe gekker hoe beter…

B
Van links naar rechts: Deze brillen zijn allemaal te koop bij Asos.com

Colberts

Het lijkt wel alsof deze items niet meer uit het modebeeld weg te denken zijn. Is eigenlijk ook niet zo gek, je kunt een colbert op zoveel verschillende manieren dragen.
CVan links naar rechts: Topshop, RiverIsland, Miss Selfridge

Denim jackets

Zo jaren 90, maar weer helemaal terug van weggeweest. Erg leuk op bijvoorbeeld een gebloemd jurkje, om de boel wat stoerder te maken…

DVan links naar rechts: Welikefashion.com, H&M, Topshop

Embellished

Nog steeds zie je heel veel jurkjes, tasjes, tops versierd met steentjes en pailletten. Met andere woorden je mag nog steeds gaan voor rijk versierde items…

EVan links naar rechts: Warehouse, Accessorize, Miss Selfridge, Dorothy Perkins

Frans

Nee, ik heb het niet over het franse vak op school, maar over de vele items die geïnspireerd zijn door de hoofdstad van Frankrijk, namelijk Parijs! Denk aan shirts met de Eiffeltoren, franse teksten en rood/blauwe streepjes.

FVan links naar rechts: Welikefashion.com, Miss Selfridge, Topshop, Accessorize

Green is the new black

Inderdaad op mijn site heb ik hier al een item aan gewijd, en dat is niet voor niets. Het milieu wordt steeds belangrijker en steeds meer winkelketens brengen speciale eco vriendelijke collecties op de markt. En ook deze zomer is het een ware trend…

GVan links naar rechts: H&M, H&M, Hema

Hoeden

Een trend die bij al veel sterren is gespot, namelijk de hoedentrend. Een leuk hip accessoire die je hoofd lekker koel houdt!

HVan links naar rechts: RiverIsland, H&M, RiverIsland, Accessorize

In de leer

Ik zie heel veel (nep) leer in de winkels hangen. Van kleine korte modellen en gewone buitenjassen. Vooral de witte zijn erg leuk voor de zomer.

IVan links naar rechts: H&M, Miss Selfridge, Welikefashion.com, RiverIsland

Jumpsuits

Misschien een hele stap om een jumpsuit te gaan dragen, maar het is een super hot item die niet mag ontbreken in je zomercollectie. Je hebt ze in allerlei soorten en maten. Een leuk bijkomend ding, ze zitten echt heel lekker!

JVan links naar rechts: H&M, Welikefashion.com, Warehouse, Topshop

Kralenketting

Eerst droeg je kralen vooral rond je polsen, maar tegenwoordig mogen kralenkettingen ook weer. Hoe grote hoe beter, en het maakt je outfit helemaal af!

KVan links naar rechts: Accessorize, Topshop, RiverIsland, Asos.com

Londen

Net als Parijs, is Londen ook een grote inspiratie bron voor veel winkelketens. Denk aan kleding en accessoires met typische Londense dingen zoals: De rode dubbeldekkersbus, de Engelse vlag en rood en blauwe kleuren.

LondonVan links naar rechts: Dorothy Perkins, Oasis (V&D), Asos.com

Maxi Jurk

Deze mooie lange jurken zijn gewoon gemaakt voor de zomer. Hip voor naar het strand, of een dagje winkelen en op het terras misstaat deze jurk ook niet. Sandaaltjes eronder, zonnebril op je neus and your totaly summerproof!

MVan links naar rechts: Miss Selfridge, Warehouse, Welikefashion.com, Warehouse

Navy

Ook deze stijl zie je gelukkig nog dit seizoen. Denk aan ankers, stuurwielen en gestreepte kleding en accessoires. Ik zeg ‘Ahoy captain’!

NVan links naar rechts: RiverIsland, RiverIsland, Topshop, Asos.com

Oversized t-shirts

Het zit lekker en het is ook nog eens helemaal hip. Je hebt ze in allerlei soorten, met prints, effen gekleurd alles kan. Leuk op een short en met de wat mindere warme dagen, ook leuk op een skinny…

OVan links naar rechts: H&M, Welikefashion.com, French Connection

Parrot

Oftewel papegaai. Deze mooie gekleurde vogel is zeker een inspiratiebron geweest voor veel winkelketens.Veel mooie gekleurde prints!

PVan links naar rechts: Asos.com, Accessorize, Topshop, Monsoon

Quilted bags

Helemaal a la Chanel zijn deze quilted bags. Geen geld voor de echte Chanel? Gelukkig heb je dit seizoen ontzettend veel look a likes die net zo leuk zijn (misschien nog wel leuker).

QVan links naar rechts: Asos.com, Pieces, Pieces, Asos.com

Rope

Waarschijnlijk beinvloed door de navy stijl, de rope oftewel touw. Je ziet heel veel accessoires, denk aan schoenen, tassen en riemen waar touwdetails aan zitten…

RVan links naar rechts: H&M, Accessorize, RiverIsland

Sandalen

Wat was ik blij dat deze trend dit seizoen ook nog helemaal hip is. Ze zitten lekker en zijn ook nog eens heel erg charmant. Leuk voor onder een jurkje, rokje, harembroek, en waar eigenlijk niet onder?

SVan links naar rechts: RiverIsland, RiverIsland, Miss Selfridge, RiverIsland

USA

Net als Londen, Parijs zie je ook veel items met een USA tintje…

U1Van links naar rechts: Dorothy Perkins, Accessorize, Asos.com, Accessorize

Veren

Vorig seizoen zag je al veel diademen met veren, dit seizoen zie je ze ook nog, maar dan wel met echte zomerse kleuren.

VVan links naar rechts: Accessorize, Accessorize, Accessorize, Asos.com

Washed denim

Denim raakt natuurlijk nooit uit. En je ziet dit seizoen veel broeken, shorts en jasjes met een washed look. Ga voor een mooie lichte denim…

WVan links naar rechts: H&M, Welikefashion.com, H&M

XL brillen

Deze brillen bedekken ongeveer de helft van je gezicht, wat soms best goed uitkomt. Je hebt ze echt in allerlei soorten en maten. Net als de gewone bril is de zonnebril ook de ultieme accessoire!

XVan links naar rechts: H&M, Topshop, Accessorize, H&M

Yellow

Met deze kleur val je zeker op. Misschien gedurfd maar wel hipper dan hip. Vooral mooi als je een donkere huid hebt.

YVan links naar rechts: Topshop, Asos,com, Asos.com, H&M

Zoo

Dit seizoen zie je ook weer veel dierenprintjes. In heel veel verschillende kleuren, in bruin tinten maar ook in neon kleuren. Pas wel op met deze trend, overdaad zorgt al snel dat het ordinair wordt!

ZVan links naar rechts: H&M, Miss Selfridge, H&M, Accessorize